Het vliegveld

Nieuwe locatie

Sinds 2003 maakte de BMC gebruik van het vliegveld in Lienden nabij het Lingemeer aan de Vogelzangseweg. Hoewel we dit veld met veel plezier gebruikten, moesten we toch op zoek naar een nieuwe locatie. Na een tijdelijk onderkomen bij v.v. ISC Ingen, kunnen we met trots vertellen dat we een nieuwe locatie gevonden hebben langs het Amsterdam-Rijnkanaal in Zoelen, nabij Betuws Golfcentrum De Batouwe.

Het veld is groot genoeg om met de meeste toestellen uit elke windrichting op te stijgen en te landen.

Vliegtijden

Gebruik maken van het veld is uitsluitend beperkt tot leden van de BMC. Het is voor niet-leden ten strengste verboden om op het vliegveld te vliegen. Uiteraard zijn gast-vliegers na aanmelding bij het bestuur en onder begeleiding van leden op het veld welkom.

Er kan alle dagen elektrisch gevlogen worden tussen 13:00 t/m 22:00 uur. Voor brandstoftoestellen gelden de vliegtijden woensdagen van 13:00 t/m 21:00 uur en de weekenden van 13:00 t/m 18:00 uur.

Route

Komend vanuit Tiel worden de borden Maurik gevolgd tot aan de rotonde bij Beldert Beach. Neem daar de derde afslag op de rotonde (link) naar de Mauriksestraat. Neem daarna de tweede afslag links en volg de weg tot aan de dijk van het kanaal. Ga daar op de t-splitsing rechts. Het veld ligt 150 meter verderop aan de rechterzijde.