Indoor vliegen

In de wintermaanden ligt het buiten vliegen stil. Het veld is vaak te drassig waardoor het niet toegankelijk is. Daarbij is het koud en zonder clubhuis is er geen mogelijkheid om op te warmen.
De BMC heeft daar een oplossing voor. In de wintermaanden kan de BMC een sporthal huren waar er “indoor” gevlogen kan worden. Daar zijn de piloten dan in de gelegenheid om in de middag op een kleinschaligere manier toch bezig te zijn met hun hobby.
Indoor vliegen heeft andere uitdagingen. Je bent echt beperkt in de ruimte. Muren en plafond zijn vaak sneller dichtbij als men denkt.
De modellen moeten aan andere eisen voldoen Ze zijn kleiner en altijd elektrisch. De piloten zoeken elke keer naar leuke of hilarische modellen om gewoon zelf lekker te vliegen. Ook kleine drones worden op de proef gesteld.
Men helpt elkaar met vragen over de gebruikte of de nodige techniek. Als er tijdens het vliegen brokken ontstaan, is niemand te beroerd om de ongelukkige piloot te helpen snel weer te kunnen vliegen. Het maandelijks bij elkaar komen houd het clubleven ook in de wintermaanden in stand. Het is elke zondag erg gezellig waarbij er ook veel gelachen word!